< Home

Vem är du?



Vi har alla sett fenomenet och alltid undrat - Varför gör dom på detta viset?!
Fenomenet jag pratar om är alla härliga personligheter man har iaktagit genom åren på gymmet.

Här har vi listan.

1; Pappasflicka
Musikspelare; Ipod i en klar färg, gärna rosa.
Musik; RnB och Pop

Det är hon som står nere i omklrummet och sminkar sig en sista gång innan hon går upp till gymmet, du ser denna typ oftast i grupp á 2-4 kamrater. Senaste outfiten, gärna rosa och någon storlek för liten. Hög ponny-tale och alla accesoarer kvar på kroppen för att se så nära party som möjligt. Det nalkas raggningstillfälle.
Pappasflicka är den tjejen som tar tag i närmsta tidning och lägger upp på maskinen - gärna trappmaskin eller eventuellt en skidmaskin, beroende på hur utsikten är. Att bli svettig är verkligen inte aktuellt då detta kan få sminket och rinna, vilket skulle innebära katastrof.  Efter ca 20-25 min på rumpmaskinerna tar Pappasflicka sig bort mot dom fria vikterna där hon börjar träna lite axlar. Obs! Endast 1 set och ca 25-30 rep för att undvika grimarser, då en ev pinsam situation skulle kunna uppstå.
Sen var det dags för att strecha - här får Pappasflicka showa lite för omgivningen då hon är vig som en 14årig dopad ryskgymnast.. här kan ett magpass eventuellt tillkomma, om inte annat påbörjas en kissande hunden övning och avbryts då den var för tung och alldeles för tråkig.
Namnet Pappasflicka kommer självklart genom att pappa betalade det dyra gymkortet hon prompt skulle ha men sällan utnyttjar.

2; Morsan                                                                                                                                                                                                       
Musikspelare; -
Musik; Från gymmets högtalare, som oftast spelas för högt för Morsans smak.

Behöver kanske inte någon större introduktion på hur Morsan yttrar sig, en medelålderskvinna som gärna går på diverse Yogapass och som dottern ovanför gärna använder dom klassiska rumpmaskinerna.
Utseendet varierar men du ser henne ofta i den gamla t-shirten, Fruit of the Loom , från 90-talet då snackar vi den tightare modellen, och ett par gamla adidasbyxor. Här i Oslo syns Morsan i löptights, kanske inte det bästa för hennes kroppsform men tjejen i sportbutiken sålde på henne det senaste i träningsväg.
Ofta har Morsan en bra basic fysik och kan sina maskiner väl i gymmet. Provar sällan någon maskin hon inte fått genomgång av, utan håller sig strikt till sitt schema. Morsan kan även ses med ett svettband i bästa Björn Borg-anda då håret bara är i vägen då hon böjer sig ergonomiskt riktigt - med ett fint böj i knäna
Morsan kommer alltid ensam och träningstiden ligger på ca 1 h.

3; Hälsosamma Eva
Musikspelare; Ipod
Musik; Pop, Schlager, RnB,

Här har vi dom jag beundrar mest, Hälsosamma Eva. Hon kommer sällan tillsammans med någon till gymmet och om hon skulle gö det så är det pojk/flickvännen i släptåg. Eva går mer än gärna på pass som step, core, spinning, cardio combat- you name it, men ses sällan i gymmet. Undantag kan absolut finnas och då är det en blandning mellan maskiner och fria vikter. Gärna balansövningar och olika sorters övningar som inkluderar elastisktband och pilatesboll ev BOSU-boll.
Eva är inte rädd för att ta i och svettas - oftast väldigt bra tränad med en schysst hållning. Hon äter väldigt bra och det syns, oftast en kropp i topptrim. Hon kommer med all säkerhet hälla upp ett glas rött framför tvn med någon härlig sallad i en designad svindyr skål.

4; Träningsnarkomanen
Musikspelare; Vilken som
Musik; Rock, Hårdrock, Trance, House, ev Pop

Den besatta tjejen, här är det stenhård träning som gäller och allt vad utseende heter är lämnat hemma. Givetvis kikar hon en sista gång i spegeln innan hon lämnar omkl men i syfte att tagga sig själv, omgivningen har med all rätt att oroa sig om hon ska ge spegeln en dansk-skalle. Passet börjar alltid med en uppvärming på 5 min och det är med mål i blicken man ser denna typ röra sig genom gymmet. Hela träningspasset finns i huvudet och inget kan få detta adrenalintåg att stanna. Är maskinerna eller något redskap upptaget frågar hon alltid om hon kan kö emellan eller ev hur många rep personen som uppehåller redskapen har kvar. Killarna tittar ofta in kroppen men sällan för att hon har en direkt tilltalande kropp utan för att hon är i nacken och flåsar när det gäller deras vikter. Alfa-hanen blir rädd och lägger svansen mellan benen.. för att försiktigt närma sig den starka kvinnan kommer ofta kommentarer som " Härligt att se..!" eller bara en tumme upp. Hon själv hör sällan dessa då hon alltid tränar med musik i öronen . Ofta används det handskar då dom tunga vikterna får händerna att bli som en byggarbetares.
Narkomanen beräknar allt som går att beräkna och det är sällan tillskott som proteinpulver och kreatin inte tas i samband med träning eller frukost. Hon vet vikten av återhämtning och ordentligt med mat.
Hon kommer alltid själv eftersom hon inte vill ha något störningsmoment i närheten, behöver hon någon som passar så rycker hon tag i någon som finns i närheten.

-

Alla dessa personligheter man sett genom åren, det är fasiken underbart.
Mer variaton på gymmet!!

Låter lite hård i mina formuleringar men diggar varje kategori.. rakt igenom!!


Applåd; Ingen stress på hela dagen:)


Foto; iLounge.com


Comments

Make your comment here:

Name:

E-mail: (Won´t get published)

Your Blog?!:

Comment:

Remember me?
Trackback
RSS 2.0