< Home

Sun trip



Semesterfirare ,som jag snart är, är en underlig grupp människor.
Ungdomarna åker till Ayia Napa, Kos eller Bulgarien för att sänka värdet i en eventuell försäljning utav levern.

Den lilla familjen är dom som fortfarande inte förstått att semester innebär mer stress än under vardagen.
Dom små som springer omkring som höga Duracell kaniner och kräver äventyr på äventyr.  Ibland är dom tysta men detta sker endast i speciella fall  så som runt småtimmarna när John Blund hälsar på. När husvagnen tystnat och
imman täcker alla rutor då knäcker pappa första ölen och pustar ut.
Samtidigt som han känner hur kall burken är när den når hans läppar ser han den minsta ståendes i periferin och kvider fram något ljud om att det inte går att sova...

Mamma och pappa som har kommit till det stadiet då dom kategoriseras i gruppen Åker hem med en blomma till Mamma när jag är i krokarna njuter med att krypa runt i trädgården som allt för oftast får lida till det yttersta 11 månader om året men nu får en rejäl omgång.
Nu sår man allt för att vara säker på god skörd. Misstag nr 1, så allt som går att sätta i jorden under högsommaren.
Misstag nr 2 är turen att få den tidiga veckan detta år (det var ju faktiskt fint förra året för dom som hade tidig semester) vilken visar sig vara ett stort misstag. Första semesterperioden består av  1 bra solvecka sen är det regn.
Mamman och pappan rycker på axlarna och lutar sig tillbaka med en bok Korsord alt Sudoko som dom fick i julklapp av sina barn.
Bra för dom nyplanterade fröna tänker pappa.

Tack vettja semester a lá soltorsken.
En riktig rysare. Bleka svennar som springer ut till hotellpolen innan frukost (mycket viktigt) och slänger upp handduken på solstolen. Här är pocketboken A och O, den måste placeras ut på solstolen, något i stil med- Mannen som hatar kvinnor.
Svennen slänger sig mätt och belåten på rygg och somnar.
Vaknar upp alldeles knallröd och med ett stort rektangulärt vitt märke på magen - pocketboken!. Nu har några timmar gått i solen och svennen kommer på att solen är starkare på denna sidan jorden en hemma. Jahopp(!) då tar vi upp någon kräm då, här tillkallas alltid smörjhjälp för att kunna få massage när denne endå håller på.
Ännu några timmar går och det bränner riktigt rejält nu. Semesterfiraren kommer in på hotellrummet efter att ha druckit halva flaskan av den hela som skulle varit slut flera gånger om. Ser sig i spegeln (nu kommer chocken). Knall röd och vita blåsor som täcker kroppen. Snabbt raffsar svennen fram väskan för att se vilken SPF krämen hade.
OPPS! 0, det var visst cocosolja.

Svennebanan, svennebanan, svennebanan

Comments

Make your comment here:

Name:

E-mail: (Won´t get published)

Your Blog?!:

Comment:

Remember me?
Trackback
RSS 2.0